Här är ett förbättrat och mer konkurrenskraftigt recept på kycklingsallad, skrivet på svenska. Receptet är noggrant sammansatt för att täcka alla viktiga aspekter från de bästa källorna och samtidigt erbjuda en unik och god variation.
Innehåll
Kycklingsallad med Basilika, Parmesan och Soltorkade Tomater
Ingredienser:
- 1 grillad kyckling (rensad och skuren i bitar)
- 250 g fusilli eller annan kort pasta
- 100 g romansallad
- 50 g ruccola
- 2 avokado, tärnade
- 250 g små tomater, halverade
- 95 g soltorkade tomater, avrunna och hackade
- 1 rödlök, finhackad
- 1 gurka, tärnad
- 1 kruka färsk basilika, grovhackad
- Grovriven parmesanost till servering
Dressing:
- 1 dl extra virgin olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk dijonsenap
- Salt och nymalen svartpeppar efter smak
Instruktioner:
- Förbered pasta och grönsaker: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, skölj med kallt vatten och låt svalna. Skär gurkan, rödlöken, tomaterna och avokadon. Lägg dem i en stor skål och tillsätt 1 tsk citronjuice för att förhindra att avokadon mörknar.
- Rensa kycklingen: Lägg kycklingbitarna i skålen tillsammans med de hackade grönsakerna. Tillsätt de soltorkade tomaterna, romansalladen och ruccolan.
- Blanda dressingen: Vispa ihop alla ingredienser till dressingen i en liten skål. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
- Montera salladen: Häll dressingen över salladen och blanda noggrant så att alla ingredienser täcks jämnt.
- Servering: Lägg upp salladen på ett stort fat eller i en serveringsskål. Garnera med grovriven parmesanost och servera med extra parmesan vid sidan av.
Denna kycklingsallad är perfekt för en lättare lunch eller middag och kombinerar fräscha smaker med en härlig crunch från grönsakerna och den rika smaken från parmesanosten och de soltorkade tomaterna. Den är också flexibel nog att kunna anpassas efter säsongens råvaror eller vad du har till hands.