Gunilla von Platen: En Inspirerande Resa från Entreprenör till Filantrop

Otto Aleski

Gunilla von Platen är en av Sveriges mest framstående entreprenörer och affärskvinnor. Hon är mest känd som grundaren av Xzakt Kundrelation AB, ett företag hon startade år 2000 tillsammans med Jim Huzell. Företaget har växt till att ha cirka 300 anställda med kontor i Stockholm och andra delar av Sverige.

Gunilla har varit en drivkraft inom kundservicebranschen och har fått flera utmärkelser för sitt arbete, inklusive Årets Stjärnskott från Ernst & Young och Näringslivsmedaljen från Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Gunilla von Platen

Förutom sin framgångsrika karriär som entreprenör är Gunilla även en passionerad filantrop. Hon har grundat stiftelser som 100% och Little Angel, som arbetar för att förbättra livet för utsatta barn i fattiga regioner. Stiftelsen 100% har till exempel samlat in pengar för att bygga ett barnhem i Damaskus, Syrien, som erbjuder boende, mat och skolgång för föräldralösa barn.

Gunilla har också varit en aktiv deltagare i media och tv. Hon var programledare för The Apprentice Sverige våren 2022 och har medverkat i flera andra tv-program, inklusive Nobelstudion på SVT där hon diskuterade motivation och incitamentsbaserad lönesättning.

Hon har fortsatt att utöka sitt inflytande inom olika branscher och organisationer. År 2011 blev hon medlem i Young Presidents’ Organization (YPO) och har sedan dess varit en viktig del av deras svenska styrelse. Hennes arbete och engagemang har inte bara gjort henne till en framgångsrik affärskvinna utan också en respekterad filantrop och förebild för många.

Gunilla von Platen är också författare till biografin “Draken i rummet,” som släpptes i februari 2020 och som ger en djupare inblick i hennes liv, utmaningar och framgångar. Genom sin karriär har hon visat att hårt arbete, engagemang och en stark vilja att hjälpa andra kan leda till enastående framgång.

Hennes resa från en enkel uppväxt till att bli en av Sveriges mest inflytelserika kvinnor är både inspirerande och imponerande. Med sitt outtröttliga arbete fortsätter Gunilla von Platen att göra skillnad och påverka många liv positivt.

Dela denna artikel
Lämna en kommentar