Par fastnade i Nackareservatet – räddningsoperation pågår

Redaktör

En räddningsinsats pågår för att hjälpa en äldre man i Nackareservatet.

Mannen spenderade natten i reservatet efter att ha mått dåligt under en promenad med sin fru, vilket gjorde att han inte kunde ta sig hem själv.

Paret begav sig ut på en promenad i Nackareservatet i södra Stockholm, nära Bagarmossen, på måndagskvällen. Under promenaden blev mannen sjuk och kunde inte ta sig hem på egen hand.

> De hade redan bestämt sig vid klockan fem igår för att ta en kvällspromenad. De valde att inte följa stigarna utan att gå i terrängen, förklarar Rebecca Landberg, presstalesperson hos polisen.

Mannen föll inte och skadade sig, utan blev plötsligt sjuk. Eftersom paret inte hade med sig några mobiltelefoner kunde de inte ringa efter hjälp, vilket ledde till att de var tvungna att övernatta i skogen.

På tisdagsmorgonen lyckades kvinnan ta sig ut ur skogen och larmade polis och räddningstjänst. En sökoperation startades för att hitta mannen med hjälp av helikopter och hundpatruller, och han kunde slutligen lokaliseras i skogen på svår terräng.

På grund av terrängens beskaffenhet kunde polisens helikopter inte landa i skogen. Istället tvingades räddningspersonalen ta sig fram till fots.

Just nu pågår en räddningsinsats för att hjälpa mannen. Han är vid medvetande och kan prata, men är påverkad av kylan han utsattes för under natten, enligt polisen.

Dela denna artikel
Lämna en kommentar