Rysslands förluster i Ukrainakriget

Redaktör

Sedan Rysslands invasion av Ukraina började den 24 februari 2023 har konflikten fortsatt att orsaka omfattande förluster, både i mänskliga liv och materiell förstörelse. Den fortsatta konflikten har varit ett blodigt kapitel i regionens historia, och den detaljerade uppföljningen av förlusterna ger en tydlig bild av krigets skoningslösa natur.

Mänskliga och materiella förluster

  • Personal: Cirka 476 460 ryska soldater har rapporterats döda eller skadade sedan krigets början.
  • Stridsfordon: Ryssland har förlorat ungefär 7 380 stridsvagnar och 14 227 pansarfordon.
  • Artillerisystem: Omkring 12 250 artillerisystem har förstörts.
  • Luftfarkoster: Totalt har 349 flygplan och 325 helikoptrar förlorats.
  • Avancerad teknologi: Cirka 9 683 UAV:er och 2 148 kryssningsmissiler har förbrukats i striderna.

Dessa siffror belyser den tunga börda som konflikten lägger på både människor och resurser. Kostnaden för Ryssland sträcker sig inte bara till förlorade liv och utrustning utan även till ekonomiska påfrestningar. Det uppskattas att Ryssland spenderar omkring 900 miljoner dollar dagligen bara på krigsmateriel, vilket översätts till över 9 miljarder kronor.

Sammanfattningsvis framhäver denna översikt inte bara den djupa och tragiska effekten av kriget på individer och familjer men också den omfattande materiella förödelsen. Det är en påminnelse om krigets höga kostnader och det långvariga arvet av lidande som det lämnar efter sig. För fortsatta uppdateringar och djupare insikter, är det viktigt att hålla sig informerad via pålitliga källor och rapporter från frontlinjen.

Dela denna artikel
Lämna en kommentar