Så skriver du @ på PC och Mac

Otto Aleski

Att skapa ett snabel-a, eller “@”-tecknet, på en Mac-dator är en enkel process som är viktig att känna till för att kunna skicka e-post och navigera online. Här är en steg-för-steg guide om hur du gör det:

hur gör man snabel a på mac

Steg 1: Identifiera Tangenten

För att skriva ett snabel-a på en Mac behöver du först identifiera rätt tangent. På de flesta Mac-tangentbord sitter “@”-tecknet ihop med siffran 2 på samma tangent.

Steg 2: Använd Rätt Tangentkombination

För att skapa “@”-tecknet, håll ned “Shift”-tangenten (den med uppåtpilen) och tryck samtidigt på siffran 2. Detta kommer att generera ett snabel-a.

Steg 3: Alternativ Metod

Om du använder ett tangentbord som inte är inställt på svenska eller om den vanliga metoden inte fungerar, kan du prova en alternativ kombination. Håll ner “Alt/Option”-tangenten och tryck på “2”. Detta kan variera beroende på ditt tangentbords layout och språkinställningar.

hur gör man snabel a på mac

Tips för Felsökning

  • Kontrollera Tangentbordsinställningar: Om du inte lyckas skapa ett snabel-a, kontrollera dina systeminställningar för att säkerställa att tangentbordet är inställt på rätt språk.
  • Uppdatera ditt operativsystem: Se till att din Mac är uppdaterad med den senaste versionen av MacOS för att undvika eventuella buggar som påverkar tangentbordsfunktionerna.
  • Extern hjälp: Om problemet kvarstår, kan du använda Macs inbyggda “Karaktervisare” för att kopiera och klistra in “@”-tecknet som en tillfällig lösning.

Måste läsa: Hur kommer man in på dark web

Att kunna skriva ett snabel-a snabbt och effektivt är avgörande i dagens digitala värld. Genom att följa dessa enkla steg kan du enkelt navigera detta på din Mac och fortsätta med din online-kommunikation utan avbrott.

Dela denna artikel
Lämna en kommentar