Ulf Kristersson presenterar nya ministrarna i regeringen

Redaktör

Statsminister Ulf Kristersson presenterade idag regeringens nya statsråd, där flera ministrar tillträdde i nya roller. Regeringen har genomfört stora reformer under de första två åren av mandatperioden och fortsätter nu sitt arbete med att genomföra nödvändiga förändringar för att få ordning på Sverige.

Nyckelbudskap från Ulf Kristersson:

  • Reformarbete i fokus: Regeringen är reformdriven och strävar efter att genomföra svåra men nödvändiga förändringar för Sverige. Arbetet är långsiktigt och kräver uthållighet.
  • Förändringar i regeringen: Jessica Rosvall lämnar regeringen för att bli Sveriges nästa EU-kommissionär. Tobias Billström lämnar också sin roll. Båda har gjort stora insatser för Sverige och bidragit med hög kompetens och erfarenhet.
  • Framtida mål: Regeringen bygger ett lag som ska leda Sverige fram till minst 2030 och förhoppningsvis längre. De nya utnämningarna ses som ett långsiktigt steg i detta arbete.

Nya ministrar och deras roller:

  1. Maria Malmer Stenergard – Ny utrikesminister: Tidigare migrationsminister med omfattande erfarenhet av internationella förhandlingar och migrationspolitik. Hon kommer fortsätta arbetet med Sveriges utrikespolitik i en ny säkerhetspolitisk tid och prioritera relationer med NATO och EU.
  2. Johan Forssell – Ny migrationsminister: Med erfarenhet från riksdagen och tidigare ansvarig för biståndspolitiken, tar han nu över en av regeringens mest centrala uppgifter – migrationsfrågor. Johan kommer fortsätta arbetet med att minska invandringen och stärka integrationen i Sverige.
  3. Jessica Roswall – Ny EU-minister: Jessica har lång erfarenhet av EU-frågor och kommer arbeta för att stärka Sveriges roll i EU med fokus på klimat, konkurrenskraft och säkerhet. Hon ska också driva Sveriges intressen i frågor som skogen och snuset.
  4. Benjamin Dousa – Ny bistånds- och utrikeshandelsminister: Tidigare VD för Företagarna, Benjamin tar med sig viktiga näringslivserfarenheter till sin nya roll och kommer att fortsätta arbeta för en effektiv biståndspolitik som fokuserar på handel och stöd till Ukraina.
  5. Mats Persson – Ny arbetsmarknads- och integrationsminister: Med en bakgrund inom utbildning och ekonomisk politik, kommer Mats arbeta för att stärka arbetslinjen och bekämpa parallellsamhällen i Sverige. Han betonar vikten av integration och tydliga krav på delaktighet i det svenska samhället.

Framtiden för regeringen

Kristersson och hans nya ministrar betonar att det finns mycket arbete kvar att göra under den andra halvan av mandatperioden. Regeringen står inför stora utmaningar, särskilt inom områden som migration, kriminalitet, och ekonomisk stabilitet. Fokus ligger på att fortsätta driva reformer som gör Sverige tryggare och mer konkurrenskraftigt.

Dela denna artikel
Lämna en kommentar