Eurovision Song Contest 2024

Redaktör

När vårens första solstrålar börjar värma upp Malmö, förbereder staden sig för att välkomna världen till en av de mest spektakulära musikhändelserna – Eurovision Song Contest 2024. Efter Loreens historiska vinst i Liverpool 2023, är det Sveriges tur att stå som värd för denna storslagna fest.

Med ett överflöd av kulturell mångfald och musikalisk talang, bjuder Malmö in till en vecka fylld med unika musikupplevelser, färgsprakande evenemang och internationell sammanhållning. Följ med oss till hjärtat av Skåne för att uppleva hur musikens kraft förenar människor från hela världen under Eurovision Song Contest 2024.

Grundläggande Information

  • Datum och Plats: Tävlingen kommer att äga rum i Malmö Arena med semifinaler den 7 och 9 maj och den stora finalen den 11 maj 2024.
  • Arrangörer: Eurovision 2024 organiseras av Sveriges Television (SVT) i samarbete med European Broadcasting Union (EBU).
  • Värdar: Evenemanget kommer att presenteras av Petra Mede och Malin Åkerman, med Ebba Adielsson och Christel Tholse Willers som exekutiva producenter.

Biljetter

  • Försäljning: Biljetterna släpptes den 28 november 2023, med priser som börjar från 145 SEK. Biljetter är tillgängliga för flera shower, inklusive semifinaler och finalen.

Tema och Design

  • Tema: Årets slogan är “United By Music“, ett tema som syftar till att förena deltagare och åskådare genom musikens kraft.
  • Design: Temakonsten för evenemanget kallas “The Eurovision Lights“, inspirerad av norrsken och ljudutjämnare, och är avsedd att vara en flexibel identitet för evenemanget.

Evenemang och Aktiviteter

  • Eurovision Village: Folkets Park i Malmö omvandlas till Eurovision Village från 4 till 11 maj, där besökare kan njuta av liveframträdanden och andra aktiviteter.
  • Eurovision Street: Friisgatan i Malmö blir Eurovision Street, en levande plats med musikaliska överraskningar och mat från hela världen.
  • Eurovision Club: Malmö Live, nära Malmö Centralstation, kommer att vara platsen för Euroclub där officiella efterfester och privata framträdanden äger rum.

Ytterligare Information

  • Inledande ceremoni: Den turkosfärgade mattan och öppningsceremonin kommer att äga rum den 5 maj 2024, vilket markerar starten på festligheterna och tävlingen.

Dessa är några av höjdpunkterna för Eurovision Song Contest 2024. Med en sådan spännande uppsättning evenemang och aktiviteter ser det ut att bli en minnesvärd upplevelse för alla som deltar och tittar.

Dela denna artikel
Lämna en kommentar