Hur blandar man brun

Redaktör

Att blanda brun färg kan verka enkelt men det finns några saker att tänka på för att få till den perfekta nyansen. Här är en guide på hur du blandar brun färg med hjälp av primärfärgerna och lite extra tips för att anpassa nyansen.

Hur blandar man brun

Grundläggande brun färg

1. Ingredienser:

  • Röd färg: 1 del
  • Blå färg: 1 del
  • Gul färg: 1 del

2. Blandningsinstruktioner

Börja med att hälla lika delar av röd, blå och gul färg i en blandningsbehållare.

Använd en palettkniv eller blandningspinne för att blanda färgerna noggrant. Fortsätt blanda tills färgerna har förenats helt och en enhetlig brun nyans har bildats.

Justering av nyansen

  • För en ljusare ton av brun: Tillsätt en liten mängd vit färg till din brun färg. Börja med att tillsätta en mycket liten mängd och öka gradvis tills du uppnår önskad ljusstyrka.
  • För en mörkare ton av brun: Lägg till en liten mängd svart färg till din blandning. Det är viktigt att vara försiktig så att den svarta färgen inte dominerar; tillsätt lite i taget.

Måste läsa: Guide till Studentplakat i Sverige- Pris och Alternativ

Alternativa metoder

Det finns även andra sätt att skapa brun färg på, som att blanda sekundärfärgerna. Till exempel kan en blandning av röd och grön färg ge en brun ton. Proportionerna av varje färg kan justeras för att få fram önskad nyans, där mer röd ger en varmare brun och mer grön en svalare brun​.

Dela denna artikel
Lämna en kommentar