Ukrainsk attack träffade ryska raffinaderier

Redaktör

Ukrainska attacker har träffat två ryska oljeraffinaderier och en flygbas, enligt uppgifter från en ukrainsk källa.

Samtidigt har ryska attacker mot Ukrainas energiförsörjning lett till att flera personer skadats.

En ukrainsk försvarskälla rapporterar till AFP att oljeraffinaderierna och flygbasen träffades under en “storskalig attack” under natten. Anläggningarna som träffades ligger i Krasnodarregionen i södra Ryssland.

Ryssland uppger att de har skjutit ned nästan 70 ukrainska drönare från fredag till lördag. Det rapporteras inte om några personskador. En stor del av dessa drönare sköts ned över Krasnodar, enligt Moskvas försvarsdepartement. Två av drönarna sägs ha skjutits ned över det ryskockuperade Krim i Ukraina.

Samtidigt har Ryssland utfört attacker mot ukrainska energikällor i regionerna Dnipropetrovsk, Lviv och Ivano-Frankivsk. I dessa angrepp, som beskrivs som “massiva” av Kiev, har minst två personer skadats. Det rapporteras att 21 av 34 missiler som avfyrades har skjutits ned.

Fyra värmekraftverk har tagit skada i attacken, enligt information från ukrainska myndigheter.

De senaste tiden har Ryssland intensifierat sina attacker mot det ukrainska elnätet. För närvarande gäller särskilda riktlinjer i Ukraina om att begränsa elförbrukningen under kvällstimmarna.

Under natten har ett sjukhus för psykiatrisk vård i Charkiv, nordöstra Ukraina, träffats av en rysk robot, rapporterar nyhetsbyrån Ansa.

Enligt Oleh Sinegubov, regionens guvernör, har minst en person skadats, en kvinna i 50-årsåldern.

Dela denna artikel
Lämna en kommentar