Bästa mobilspel genom tiderna

Redaktör

I takt med att smartphones har blivit alltmer kraftfulla, har mobilspel blivit en integrerad del av vår vardag och erbjuder en oändlig källa till underhållning. Från enkla tidsfördriv till komplexa strategi- och äventyrsspel, har dessa spel inte bara förändrat hur vi ser på spel, utan också hur vi interagerar med varandra. Genom åren har vi bevittnat lanseringen av otaliga spel som har fått en kultstatus, var och en bidragande till den rika mosaiken av mobilspelens historia.

Dessa titlar har inte bara lyckats fängsla spelare med sin kreativitet och innovation, men har också satt nya standarder för vad som är möjligt att uppnå på en mobil enhet. Den ständiga utvecklingen inom mobilspelens värld har lett till att spelare över hela världen har kunnat uppleva historier, utmaningar och äventyr som tidigare var förbehållna för konsoler och PC. Denna översikt över några av de bästa mobilspelen genom tiderna är inte bara en hyllning till deras nyskapande och underhållningsvärde, utan också ett erkännande av deras roll i att forma den digitala kulturen och hur vi konsumerar spel idag.

Pokémon GO

Denna banbrytande app förvandlade världen till en gigantisk spelplan, där spelare uppmanades att utforska sin omgivning för att fånga virtuella varelser. Genom att kombinera den klassiska charmen hos en älskad franchise med modern augmented reality-teknik, skapades en helt ny spelupplevelse som lockade miljontals användare världen över. Spelare uppmuntrades att gå ut, utforska nya platser och till och med interagera med andra spelare i verkliga livet, vilket gav en stark känsla av gemenskap och äventyr. Dess unika spelupplägg, där fysisk aktivitet och utforskande står i centrum, har inte bara hjälpt människor att bli mer aktiva, utan har också bidragit till att bryta ner barriärerna mellan den digitala och den fysiska världen. Med regelbundna uppdateringar, evenemang och tillägg av nya funktioner har spelet lyckats hålla spelarnas intresse levande och fortsätter att vara en viktig del av mobilspelskulturen. Pokémon GO är inte bara ett spel; det är ett globalt fenomen som har visat hur teknologi kan användas för att föra människor samman på nya och innovativa sätt.

[ Ursprungligt lanseringsdatum: 6 juli 2016 | Plattformar: Android, iOS | Utvecklare: Niantic, Inc. | Genrer: Online-rollspel för flera spelare, Fitnessspel, Platsbaserat spel ]

Among Us

Detta spel har tagit världen med storm, genom att blanda enkel grafik med djupt psykologiska spelmekanismer, vilket skapar en intensiv och engagerande upplevelse för spelare. Genom att placera spelarna på ett rymdskepp där varje medlem har sina uppgifter, men där några är bedragare med målet att sabotera uppdraget, skapas en atmosfär av misstänksamhet och paranoia. Det kräver skicklig kommunikation, lagarbete samt förmågan att ljuga övertygande för att antingen fullfölja uppdragen eller framgångsrikt sabotera dem. Dess popularitet exploderade tack vare dess sociala aspekter, där spelare kan samlas i grupper och försöka lista ut vem bland dem som förråder gruppen. Denna dynamik har lett till otaliga minnesvärda stunder och skratt bland vänner och har även blivit en favorit bland streamers, vilket ytterligare bidragit till dess viralitet. Spelet erbjuder en unik blandning av samarbete och bedrägeri, vilket gör varje spelomgång oförutsägbar och spännande. Among Us har visat sig vara mer än bara ett spel; det är en kulturell rörelse som har fört samman människor från olika delar av världen genom gemenskap och underhållning.

[Ursprungligt lanseringsdatum: 15 juni 2018 | Plattformar: Nintendo Switch, Android, Xbox Cloud Gaming, MORE | Utvecklare: InnerSloth LLC, PlayEveryWare | Genrer: Videospel för flera spelare, Socialt avdragsspel, Överlevnadsspel, Party, Onlinespel för flera spelare ]

Angry Birds

Med sin unika blandning av strategi och fysikbaserade pussel utgör spelet en perfekt balans mellan underhållning och utmaning. Det börjar med en enkel koncept där spelare använder en slingshot för att skjuta färgglada fåglar mot olika strukturer. Målet är att förstöra dem och bekämpa de gröna grisarna som gömmer sig inuti. Denna kreativa idé har inte bara roat spelare, utan också inspirerat en hel genre av liknande spel.

Vad gör spelet så fängslande är dess förmåga att ständigt utmana spelaren. Varje fågel har sin egen unika förmåga, vilket kräver strategiskt tänkande för att navigera genom de allt svårare nivåerna. Grafiken i Angry Birds är både charmig och färgstark, vilket bidrar till en lättsam och inbjudande atmosfär. Spelets ljudspår och effekter är väl utformade och förhöjer spelupplevelsen ytterligare.

En av de mest imponerande aspekterna av spelet är dess breda tilltal. Det är enkelt nog för nybörjare att förstå, men erbjuder samtidigt tillräckligt med djup för att hålla erfarna spelare engagerade. Dess popularitet har lett till flera uppföljare och spin-offs, vilket visar på dess långvariga attraktion och inflytande inom spelvärlden.

 [ Ursprungligt lanseringsdatum: 11 december 2009 | Plattformar: Android, Microsoft Windows, iOS, PlayStation Portable, MORE | Utvecklare: Rovio Entertainment, Abstraction, ak tronic Software & Services GmbH | Genrer: Pussel Videospel, Artilleri spel ]

Candy Crush Saga

Det här spelet har blivit en kulturell ikon inom mobilspelvärlden, känd för sin beroendeframkallande matcha-tre-pusselmekanik. Från dess lansering har det lockat miljoner spelare världen över med dess färgstarka grafik och enkla men utmanande spelupplevelse. Spelet bygger på att matcha godisbitar av samma färg för att klara av varierande nivåer, med varje nivå som introducerar nya utmaningar och hinder.

En av de stora dragningskrafterna är spelets stegvisa svårighetskurva. Det börjar lätt och blir gradvis svårare, vilket gör det tillgängligt för nya spelare samtidigt som det fortsätter att utmana de mer erfarna. Spelets design är inte bara ögonfångande utan också intuitiv, vilket gör det lätt för spelare att förstå och engagera sig i.

Dessutom har spelet en social aspekt; spelare kan jämföra poäng och framsteg med vänner, vilket tillför en konkurrensmässig och samhällsbyggande dimension. Candy Crush Saga erbjuder även regelbundna uppdateringar och evenemang, vilket håller spelet fräscht och engagerande över tid.

[ Ursprungligt lanseringsdatum: 12 april 2012 | Plattformar: Android, Microsoft Windows, iOS, Webbläsare, Windows Phone, Tizen, Fire OS | Utvecklare: King | Genre: Pussel Videospel ]

MARVEL SNAP

Med en spännande mix av strategi och samlande har detta kortspel snabbt blivit en favorit bland fans av superhjältar och kortspelare. Det kombinerar klassiska element från samlarkortspel med innovativa mekaniker och snabba matcher, vilket skapar en unik och dynamisk spelupplevelse. Spelare samlar och använder kort med kända karaktärer från Marvel-universumet, var och en med sina egna speciella krafter och egenskaper.

MARVEL SNAP utmärker sig genom sin tillgänglighet och snabba tempo. Det är designat för att vara lätt att lära sig men erbjuder samtidigt djup och komplexitet för mer erfarna spelare. Denna balans mellan tillgänglighet och strategiskt djup gör det attraktivt för en bred publik. Grafiken och designen är också av hög kvalitet, vilket förstärker den redan starka dragningskraften för Marvel-fans. Spelet erbjuder en fräsch och engagerande tolkning av samlarkortspel, vilket gör det till en uppskattad tillgång i både spel- och superhjältevärlden.

[Ursprungligt lanseringsdatum: 9 juni 2022 | Plattformar: Android, macOS, iOS, Microsoft Windows | Utvecklare: Nuverse, Second Dinner Studios, Inc.| Genre: Strategi-videospel ]

Subway Surfers

I hjärtat av detta oemotståndligt beroendeframkallande mobilspel finner spelaren sig hoppa, ducka och väva genom en oändlig ström av tågräls och hinder, drivna av den spännande jakten från en envis vakt och hans snabba hund. Spelets levande och detaljerade grafik, tillsammans med intuitiva kontroller, gör varje flyktförsök till en njutbar upplevelse. Spelets djup förstärks av en skattkista av power-ups och möjligheten att anpassa karaktärerna, vilket ger spelaren chansen att strategiskt förbättra sina chanser för längre löpningar. Den ständigt ökande svårighetsgraden och frekventa uppdateringar, som introducerar fräscha teman och karaktärer, säkerställer att Subway Surfers ständigt känns nytt och utmanande. Dess förmåga att hålla spelarna engagerade session efter session har cementerat dess plats som en klassiker inom mobilspelsvärlden.

[Ursprungligt lanseringsdatum: 23 maj 2012 | Plattformar: Android, iOS, Windows 10 Mobile, Webbläsare, MORE | Utvecklare: SYBO, Kiloo, Kiloo Play ApS  | Genre: Endless runner ]

Fruit Ninja

Med svepande rörelser skär spelaren sig igenom en aldrig sinande ström av frukt i detta fängslande mobilspel, där snabba reflexer och strategisk planering belönas. Grafiken är färgstark och livfull, vilket gör varje skärning till en visuell fest. Spelets enkla men djupt tillfredsställande mekanik kombinerat med dess varierade spellägen, från den klassiska tidsutmaningen till mer strategiska uppdrag, erbjuder en bred och engagerande upplevelse. Med varje framgångsrik skärning som belönas med saftig splatter, blir spelet snabbt beroendeframkallande. “Fruit Ninja” står ut genom att det ständigt utmanar spelaren att förbättra sin poäng och skicklighet, samtidigt som det inför nya element och hinder för att hålla spelet fräscht och spännande. Dess förmåga att kombinera enkelhet med djup gör det till en tidlös klassiker inom mobilspelsvärlden.

[Ursprungligt lanseringsdatum: 20 april 2010 | Plattformar: Android, Xbox 360, iOS, Microsoft Windows, Symbian, PlayStation | Utvecklare: Halfbrick Studios | Genrer: Actionspel, Casual spel, Simuleringsvideospel, Sport ]

Genshin Impact

Dykning in i en vidsträckt och andlöst vacker öppen värld, erbjuder detta spel spelare en oförglömlig resa genom det mytiska landet Teyvat. Med en rik berättelse och en imponerande mängd karaktärer, var och en med sina unika förmågor och personligheter, uppmuntras utforskande och strategiskt tänkande. Spelets grafik är enastående, med landskap som kan ta andan ur dig och detaljerade miljöer som känns levande. Den innovativa kampsystemet tillåter spelare att kombinera elementära krafter på kreativa sätt, vilket skapar dynamiska och spännande strider. Sociala funktioner, såsom möjligheten att spela och utforska med vänner, lägger till ett rikt lager av samarbete och gemenskap. Genshin Impact har etablerat sig som ett fenomen inom spelvärlden, inte bara genom sin fria spelmodell som är tillgänglig för alla, utan också genom sitt djup och sin förmåga att ständigt förnya sig med regelbundna uppdateringar och expansioner. Spelet har lyckats skapa en engagerande värld som inbjuder till timmar av utforskning och äventyr, vilket gör det till en favorit bland spelare över hela världen.

[Ursprungligt lanseringsdatum: 28 september 2020 | Plattformar: PlayStation 5, GeForce Now, Android, PlayStation 4, Microsoft Windows, iOS | Utvecklare: miHoYo, Shanghai Miha Touring Film Technology Co., Ltd. | Genre: Actionrollspel ]

League of Legends: Wild Rift

Att ta det klassiska PC-spelet till mobilplattformen har visat sig vara en triumf för utvecklarna bakom detta spel, vilket erbjuder en djup och engagerande MOBA-upplevelse i fickformat. Matcherna är snabba och strategiskt krävande, där varje spelares förmåga att samarbeta med sitt lag och välja rätt hjältar för matchen är avgörande för seger. Grafiken och kontrollerna har anpassats perfekt för mobila enheter, vilket skapar en smidig och responsiv spelupplevelse. Det breda urvalet av karaktärer, alla med sina unika förmågor och spelstilar, tillåter en stor variation i taktik och strategi. League of Legends: Wild Rift har lyckats behålla kärnan i det som gjorde originalspelet så älskat, samtidigt som det introducerar nya element och uppdateringar som håller spelet fräscht och inbjudande för både nya spelare och erfarna veteraner. Dess tillgänglighet och mobilitet har öppnat upp för en helt ny publik, vilket stärker spelets position som en stjärna inom den mobila spelvärlden.

[Ursprungligt lanseringsdatum: 2020 | Plattformar: Android, iOS, PlayStation 4, Xbox One, iPadOS | Utvecklare: Riot Games | Genrer: Multiplayer online-stridsarena, actionrollspel ]

Flappy Bird

Med sin bedrägligt enkla spelidé lyckades detta mobilspel fånga världens uppmärksamhet och blev snabbt en viral sensation. Spelaren styr en liten fågel genom en serie av gröna rör, med målet att navigera så länge som möjligt utan att nudda dem. Varje passage genom rören belönas med en poäng, vilket skapar en intensiv jakt på högsta möjliga score. Spelets charm ligger i dess minimalism, både vad gäller grafik och mekanik, vilket gör det lätt att lära sig men svårt att bemästra. Flappy Bird utmanar spelarens tålamod och precision, vilket ofta resulterar i frustration men också en stark känsla av tillfredsställelse när personliga rekord slås. Dess enkelhet, tillsammans med den höga svårighetsgraden, skapade en oemotståndlig utmaning som lockade miljontals spelare. Trots dess kontroversiella borttagning från appbutiker, fortsätter spelet att vara ett kulturellt fenomen, symbol för den mobila spelrevolutionen och en påminnelse om kraften i enkelhet inom spelutveckling.

[Ursprungligt lanseringsdatum: 24 maj 2013 | Plattformar: Android, iOS | Utvecklare: Dong Nguyen, .Gears | Genre: Arkad ]

Honkai: Star Rail

Ett nytt tillägg till den populära serien, detta spel tar spelupplevelsen till nästa nivå med sin fängslande berättelse och förbättrade grafik. Spelare ges möjlighet att utforska en expansiv och detaljerad värld, full av unika karaktärer och fängslande uppdrag. Dess turordningsbaserade stridssystem är både utmanande och belönande, vilket kräver strategiskt tänkande och taktisk skicklighet. Honkai: Star Rail erbjuder en djup och engagerande spelupplevelse, där varje karaktär inte bara bidrar med sina egna stridsförmågor utan också tillför till spelets rika lore och berättelse. Grafiken är enastående, med levande färger och detaljerade miljöer som drar spelaren in i spelets värld. Det är inte bara ett spel för fans av serien utan även för nya spelare som letar efter ett äventyrsspel med en rik berättelse och visuell praktfärdighet. Kombinationen av ett starkt berättelsedrivet fokus och strategiska stridselement gör det till en oemotståndlig upplevelse för alla spelentusiaster.

[Ursprungligt lanseringsdatum: 26 april 2023 | Plattformar: PlayStation 5, Android, iOS, Microsoft Windows | Utvecklare: miHoYo, COGNOSPHERE PTE. LTD. | Genrer: Roguelike, Taktiskt rollspel ]

Temple Run

Ett av de mest igenkännliga spelen inom mobilspelsvärlden, det har skapat en hel genre av ändlösa löpare spel. Spelarens uppgift är att styra en äventyrare som flyr från ett gammalt tempel, undviker hinder och samlar mynt längs vägen. Dess enkla kontroller och intensiva tempo gör det omedelbart beroendeframkallande och utmanande. Temple Run står ut med sin smidiga spelupplevelse och progressiva svårighetsgrad. Spelet börjar enkelt men blir snabbt mer utmanande, vilket uppmuntrar spelare att fortsätta sträva efter att slå sina egna rekord. Grafiken är levande och detaljerad, vilket förstärker känslan av hastighet och fara. Dess påverkan på mobilspelindustrin kan inte underskattas, och det fortsätter att vara en favorit bland spelare som söker snabba och engagerande spelupplevelser.

[Ursprungligt lanseringsdatum: 4 augusti 2011 | Plattformar: Android, iOS, Windows Phone | Utvecklare: Imangi Studios | Genre: Plattformsspel ]

Call of Duty: Mobile

En revolution inom mobilspelsindustrin, det här spelet har tagit den klassiska förstapersonsskjutargenren till nya höjder på mobila enheter. Spelarna får uppleva samma intensitet och action som de större konsol- och PC-versionerna, men med en anpassning som passar för mobilspelande. Det erbjuder ett brett utbud av lägen, inklusive både multiplayer och battle royale, vilket gör det attraktivt för olika typer av spelare. Call of Duty: Mobile har lyckats överföra den spännande och snabba spelupplevelsen från sin ursprungliga plattform till mobilskärmar på ett imponerande sätt. Grafiken är imponerande för en mobilspelstandard, och kontrollerna är väl optimerade för pekskärmar, vilket ger en smidig och responsiv spelupplevelse. Detta spel har inte bara vunnit över befintliga fans av serien utan har också introducerat genren till en ny publik, vilket cementerar dess ställning som en av de bästa mobilspelen på marknaden.

[ Ursprungligt lanseringsdatum: 1 oktober 2019 | Plattformar: Android, iOS | Utvecklare: Activision, TiMi Studio Group, Tencent Games | Genrer: Battle royale-spel, Förstapersonsskjutare ]

Tetris

Ett tidlöst pusselklassiker som har underhållit generationer av spelare, det har en enkel men beroendeframkallande formel. Spelet handlar om att placera fallande block, kända som Tetriminos, i en sådan ordning att de skapar kompletta linjer som sedan försvinner. Det är en perfekt balans mellan enkelhet och utmaning, där spelarens rumsliga förmåga och snabbtänkthet ständigt sätts på prov. Tetris har behållit sin popularitet genom åren tack vare dess tidlösa spelupplevelse. Det är lätt att lära sig, men svårt att bemästra, vilket gör det till ett spel som kan njutas av alla åldrar och färdighetsnivåer. Spelets minimalistiska design och ikoniska musik bidrar till dess charm och har gjort det till en kulturell ikon inom spelvärlden. Det är inte bara ett spel; det är en del av spelhistorien och fortsätter att vara en favorit bland dem som uppskattar rena och enkla spelkoncept.

[Ursprungligt lanseringsdatum: 6 juni 1984 | Plattformar: Game Boy, Nintendo Entertainment System, Android, MORE | Utvecklare: Alexey Pajitnov, Sega, Elektronorgtechnica, Philips, MORE | Genrer: fallande block pusselspel, Strategi Videospel ]

Clash of Clans

Revolutionerande inom genren för strategispel för mobila enheter, det här spelet kombinerar byggande av baser med intensiv klanbaserad krigföring. Spelare får skapa och utveckla sina egna byar, samtidigt som de tränar trupper för att attackera andra spelares baser. Den strategiska djupet och behovet av taktisk planering gör det till en ständig utmaning och ett nöje att spela. Clash of Clans har blivit känt för sin engagerande flerspelarupplevelse och förmågan att bygga och upprätthålla onlinegemenskaper. Spelets grafik är färgrik och karaktäristisk, med en charmig estetik som skiljer det från andra spel i genren. Det erbjuder regelbundna uppdateringar och evenemang som håller spelet fräscht och engagerande för dess dedikerade spelarbas. Med sin kombination av strategi, social interaktion och kontinuerlig utveckling, har det cementerat sin plats som en av de mest populära och varaktiga mobilspelen på marknaden.

[ Ursprungligt lanseringsdatum: 2 augusti 2012 | Plattformar: Android, iOS | Utvecklare: Supercell | Genre: Massivt multiplayer online realtidsstrategispel ]

PUBG Mobile

Omdefinierande upplevelsen av battle royale-genren på mobila enheter, det här spelet har snabbt blivit en global sensation. Spelare kastas in i en öppen värld där de måste kämpa mot varandra för att vara den sista överlevande. Dess realistiska grafik och detaljerade miljöer skapar en intensiv och uppslukande upplevelse. Spelaren måste inte bara bekämpa andra spelare, utan också anpassa sig till en ständigt krympande spelzon. PUBG Mobile står ut genom sin kombination av högkvalitativ grafik, välbalanserade kontroller och en spelupplevelse som kräver både skicklighet och strategiskt tänkande. Det har lyckats ta med spänningen och utmaningen från sin PC-motsvarighet till en mer tillgänglig mobilplattform. Spelets förmåga att samla spelare från hela världen i storskaliga virtuella strider har gjort det till ett fenomen inom mobilspel och fortsätter att vara ett av de mest populära spelen i sitt slag.

[ Ursprungligt lanseringsdatum: 9 februari 2018 | Plattformar: Android, iOS | Utvecklare: Lightspeed & Quantum, PUBG Corporation | Genre: Battle royale ]

Clash Royale

Detta spel har tagit mobilspelsvärlden med storm genom att skapa en perfekt blandning av strategi, samlarkort och snabba multiplayer-strider. Spelare skapar och anpassar kortlekar med olika enheter och magiska förmågor, för att sedan utmana varandra i intensiva och taktiska dueller. Spelets djup och strategiska komplexitet, kombinerat med en viss nivå av oförutsägbarhet, gör varje strid unik och fängslande. Spelet utmärker sig genom sin förmåga att kontinuerligt uppdatera och förnya sig, med nya kort och funktioner som regelbundet tillförs. Denna dynamik håller spelet friskt och utmanande även för de mest erfarna spelarna. Med sin attraktiva grafik och engagerande spelupplevelse har det blivit ett populärt val för spelare över hela världen. Detta spel, Clash Royale, representerar en framstående framgång inom genren och fortsätter att vara en favorit bland mobilspelare som uppskattar skicklighetsbaserade och strategiska utmaningar.

[ Ursprungligt lanseringsdatum: 2 mars 2016 | Plattformar: iOS, Android, iPadOS | Utvecklare: Supercell | Genrer: Kortspel, Stridsarena för flera spelare online, Actionrollspel ]

Hearthstone

Detta digitala samlarkortspel har revolutionerat spelvärlden med sin unika blandning av djup strategi och tillgänglig spelupplevelse. Utvecklat av Blizzard Entertainment, baserar det sig på det rika Warcraft-universumet. Spelare bygger kortlekar bestående av en mängd olika karaktärer, förmågor och magiska föremål för att utmana andra spelare i taktiska dueller. Med sin intuitiva design och engagerande speluppsättning har spelet lyckats locka både inbitna spelentusiaster och nya spelare, vilket har gjort det till ett av de mest populära digitala kortspelen på marknaden.

[ Ursprungligt lanseringsdatum: 11 mars 2014 | Plattformar: Android, macOS, iOS, Microsoft Windows | Utvecklare: Blizzard Entertainment | Genrer: Handelskort, Strategi Videospel ]

Sky: Children of the Light

Utforskandet av en förtrollad värld fylld med ljus och mystik blir en hjärtvärmande upplevelse i detta äventyrsspel. Spelaren tar på sig rollen som en av Ljusets Barn, med uppdraget att sprida hopp genom att återställa fallna stjärnor till deras konstellationer. Spelets visuella och musikaliska landskap är enastående, vilket skapar en djupt emotionell och meditativ upplevelse. Genom att samarbeta med andra spelare från hela världen, uppmuntras utforskande och vänskapsband, vilket gör varje resa unik. Sky: Children of the Light är mer än bara ett spel; det är en resa genom känslor och mänsklig samhörighet. Dess förmåga att sammanföra människor i en gemensam upplevelse av skönhet och ljus är vad som verkligen sätter det apart från andra spel, och etablerar det som en älskad titel i många spelares hjärtan.

[ Ursprungligt lanseringsdatum: 18 juli 2019 | Plattformar: Nintendo Switch, Android, PlayStation 4, PlayStation 5, iOS | Utvecklare: Thatgamecompany | Genrer: Rollspel, Casual spel, Free-to-play, Indiespel, Action-äventyrsspel, Massivt multiplayer, Äventyr ]

Roblox

I detta unika och dynamiska universum blir spelarna inte bara konsumenter utan också skapare. Plattformen erbjuder en näst intill oändlig värld av spel skapade av dess användare, vilket möjliggör en oöverträffad mångfald av spelupplevelser. Från enkla pussel och äventyrsspel till komplexa simuleringar och tävlingsinriktade multiplayer-spel, finns det något för varje smak. Det som gör plattformen speciell är dess community-drivna natur, där spelare kan bygga, dela och engagera sig i varandras skapelser. Roblox har revolutionerat sättet vi tänker på spel och interaktivitet online, genom att ge verktyg till användarna att skapa sina egna världar och erfarenheter. Denna öppenhet för kreativitet tillsammans med plattformens sociala aspekter har bidragit till dess enorma popularitet bland barn och unga, vilket gör den till en kraft att räkna med i digital underhållning.

[Ursprungligt lanseringsdatum: 1 september 2006 | Plattformar: Xbox One, Microsoft Windows, PlayStation 4, MORE | Utvecklare: Roblox Corporation | Genrer: Förstapersonsskjutare, Simulering Videospel, MER ]

Dela denna artikel
Lämna en kommentar