HV71 ny anskaffning av John Nyberg från Linköping

Redaktör

HV71 fortsätter att presentera nyförvärv. Nu har klubben gjort klart med John Nyberg som hämtas in från Linköping. Backen har skrivit på ett kontrakt över tre år.

Att HV71 skulle värva John Nyberg har inte varit någon överraskning.

iNyheter hade redan rapporterat om detta, och nu är det bekräftat. Nyberg, som tidigare har spelat i SHL för Frölunda, Brynäs, och Linköping, är nu redo att spela för sin fjärde SHL-klubb.

– Jag har alltid upplevt bra matcher här som motståndare, så jag är verkligen entusiastisk över att nu ha Husqvarna Garden som min hemmaarena. Jag siktar på att tillföra en stabil försvar samt vara ett hot i den offensiva zonen, kommenterar John Nyberg själv.

Rekryterad från ärkerivalen

John Nyberg har tillbringat de senaste tre säsongerna i Linköping. Han har nyligen avslutat sin poängmässigt starkaste säsong sedan han återvände till Sverige från organisationen Dallas Stars 2020.

Men HV71 har inte värvat honom främst för att han ska göra många poäng, utan för hans stabila spel i både försvars- och anfallszoner.

– Med John får vi en försvarare som bidrar med stabilitet i defensiven, samtidigt som han har offensiva kvaliteter och ett starkt skott. Han använder sin storlek väl och deltar aktivt i det fysiska spelet, förklarar Kent Norberg, sportchef för HV71, i ett pressmeddelande.

Måste läsa: Brand på Köpenhamns Börs

Dela denna artikel
Lämna en kommentar